Külmi arveid teinud mehe juhtum toob politseile suurema tõendamiskoorma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei.

Eelmisel nädalal meedias kajastatud juhtum, kus  riigikohus mõistis õigeks baarides nn külmi arveid teinud mehe, toob politseile sarnaste juhtumite vältimiseks suurema tõendamiskoorma.

Läinud nädalal vabastas riigikohus väärteosüüst Tallinna baarides korduvalt maksmisest keeldunud mehe, kuna politsei polnud kõrgeima kohtuastme hinnangul piisavalt tuvastanud tema tegevuses tahtluse.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitsei osakonna juhtivkorrakaitseametnik Siiri Pars märkis, et nimetatud kaasusest tuleneb politsei jaoks negatiivne otsus seetõttu, et väärteoprotokollis, mis on sisuliselt süüdistusakt, ei olnud kajastatud kelmuse koosseisu vajalikud objektiivsed ja subjektiivsed asjaolud.

«Et otsese tahtlusega saada varalist kasu, tekitati toitlustajates arvamus, et toidu tellija tellimuse eest tasub, kusjuures tellimuse osutajal ei olnud juba tellimust esitades plaani toidu eest tasuda,» ütles Pars.  

Tema sõnul tuleneb riigikohtu lahendist politseile suurem tõendamiskoormus ning sarnaste juhtumite korral tuleb kõik asjaolud välja selgitada juba enne väärteoprotokolli koostamist, ning need kanda protokolli.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles