Kreeka valitsus läheb remonti

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papandreou teatas uue valitsuse moodustamisest eile telepöördumises.
Papandreou teatas uue valitsuse moodustamisest eile telepöördumises. Foto: SCANPIX

Kreeka peaminister George Papandreou teatas eile õhtul, et moodustab uue valitsuse ning korraldab täna parlamendis usaldushääletuse, survestamaks opositsioonisaadikuid toetama kärpekava, mis eeldatavalt tagaks riigile teise päästepaketi.


Papandreou on pikemat aega edutult pidanud opositsioonierakondadega läbirääkimisi, et moodustada rahvusliku ühtsuse valitsus, mille ellu kutsumiseks avaldab survet Euroopa Komisjoni, Euroopa Keskpanga ja IMFi troika, vahendavad välisagentuurid.

Opositsioonierakonnad nõuavad väidetavalt rahvusliku ühtsuse valitsuse moodustamise eeltingimusena, et Papandreou tagasi astuks. Papandreou on nõus tagasi astuma vaid tingimusel, et opositsioon lubab jätkata praeguse valitsuse kärpekavaga. Opositsioon aga tahab  kuuldavasti olulisi muudatusi rahvusvaheliste laenuandjatega tehtud kokkuleppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles