Sonera kaotas Soomes Elisale kohtulahingu reklaamlausete asjus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid
Mobiiltelefonid Foto: SCANPIX

Soome telekommunikatsioonihiiud Sonera ja Elisa on Soomes omajagu kohtuuksi kulutanud, sest Sonerale ei meeldi Elisa reklaamlaused.

Elisa on kasutanud lauset «Soome laiahaardelisim 3G võrk» ja Elisa võrgus teenust pakkuv Saunalahti lauset «Soome suurim 3G võrk», kirjutab marmai.fi.

Sonera leidis, et sellised laused on «tõevastased» ja «eksitavad». Soomes spetsiaalselt reklaamiasjadega tegelev kohtuorgan turunduskohus (Markkinaoikeus) lükkas Sonera hagi varem tagasi. Sonera kaebas edasi kõrgemale kohtuinstantsile ja ka see ei pidanud vajalikuks turunduskohtu otsust muuta. Nüüd pole Soneral enam kuhugi edasi kaevata.

Turunduskohus leidis, et nimetatud reklaamlauseid on kasutatud ilma täpsustuseta, mida laiahaardelisuse ja suuruse all on mõeldud.

Nii pole selge, kas need laused väljendavad võrgu ulatuvust geograafiliselt või leviala siseselt.

Turunduskohus lähtus Elisa selgitusest, et reklaamlausetes kasutatud väljendid väljendavad võrdlust konkurentide võrkudega, ehk siis need ei esitle võrkude omadusi absoluutses tähenduses.

Turunduskohus lisas oma otsuses siiski, et ajal, kui kõik 3G võrguteenuse pakkujad laiendavad on levialasid, tuleb võrdlevas reklaamis olla ettevaatlik paremust väljendavate sõnastustega.

Sarnaselt Soneraga kuuluvad ka EMT ja Elion TeliaSonera gruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles