Riigieelarvest täitus viie kuuga 44,5 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Rahandusministeeriumi andmetel laekus viie kuuga riigieelarvesse tulusid 2,54 miljardit eurot ehk 44,5 protsenti planeeritust.


Kulusid tehti 2,49 miljardit eurot ehk 40,2 protsenti kavandatust. Eelarve on aasta esimese viie kuuga täitunud plaanipäraselt.

Mai lõpuks kogunes tulusid peamiselt tänu kasvuhoonegaaside heitmekvootide müügitulu laekumisele 22 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Kulude 12-protsendilist kasvu võrreldes aastatagusega mõjutas põhiliselt ülekanded heitmekvootide kauplemise lepete täitmiseks ning eraldised sotsiaalkuludeks.

Ilma heitmekvoodi vahendite ja osaliselt taastatud riigipoolsete kanneteta kogumispensionifondi olid viie kuu kulud 4 protsenti suuremad võrreldes eelmise aastaga.

Tulusid laekus mai lõpuks eelarvesse 2,54 miljardit eurot, millest 1,63 miljardit eurot moodustasid maksutulud ja 913,7 miljonit eurot mittemaksulised tulud.

Suurimate tululiikidena on viie kuu jooksul laekunud sotsiaalmaksu 731,2 miljonit ning käibemaksu 509,2  miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles