Artis läheb suvel maale filme näitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Tulivesi (1994) võtetelt. Tsiklil Jaan Tätte ja Epp Eespäev, kummargil filmigrupi liige
Foto Tulivesi (1994) võtetelt. Tsiklil Jaan Tätte ja Epp Eespäev, kummargil filmigrupi liige Foto: Tõnu Noorits

Tallinnas Solarise keskuses tegutsev ja euroopa filmikunstile keskendunud Artis näitab suvel popimatel muusikafestivalidel temaatilisi filme.

Artise turundusassistent Birgit PajustiI sõnul on ettevõtmise turunduslik eesmärk eristumine konkurentsitihedal kinoturul ning samuti tallinlastest kinosõpradele filmielamuste pakkumine suvisel ajal väljaspool kodulinna. Põhiliselt näebki Artis oma publikuna tallinlasi, kuigi alati on oodatud ka linna külalised.

Niisiis näitab Artis filme Rabarockil Järvakandis, Pärnus Watergate`il, Viljandis Rockrambil, Haapsalus Augustibluusil ja suve lõpul hip-hopi festivalil Elvas.

Filmivalik on temaatiline. Rabarockil linastub «Müramuusika» ja Pärnu veefestivali Watergate tarbeks on Artis kokku seadnud kodumaise päritoluga mereteemalise liikuvate piltide komplekti: «Tulivesi», «Karge Meri» ja «Arabella».

Kino on valmis rahvale filme näitama välitelgis, kuigi püütakse kasutada ka kohapealseid statsionaarseid kinonäitamiskohti. Praegu pole veel selge, mis festivalil mis tingimustes kino näidatakse. Rabarocki seanss toimub Järvakandis siseruumides, kohapealses kinonäitamissaalis.

Teiste profiililt sarnaste kinode kohta ütles PajUst, et suvise Katusekino trumbina näeb ta kinonäitamiskohast tulenevat elamusefekti. Sõpruse kino filmivalikut nimetas Pajos karmimaks Artise omast, kui Artise repertuaar on keskendunud niinimetatud pehmeid väärtusi sisaldavatele linateostele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles