Ekspert: USA on hullem kui Kreeka

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp.
USA lipp. Foto: SCANPIX

Arvestades kogu raha, mis USA peab tulevikus sotsiaalprogrammidele kulutama, on Ühendriigid rahaliselt hullemas seisus kui Kreeka, ütles finantsekspert Bill Gross.


Avalikkuse põhitähelepanu on koondunud USA 14,3 triljoni dollari (ligi 10 triljoni euro) suurusele avaliku sektori võlale. Kuid see ei sisalda 50 triljonit, mida valitsus on lubanud tulevikus eraldada tervishoiu- ja sotsiaalfondidele.

Lisaks on valitsus lubanud eraldada raha programmidele, mis seotud rahandussüsteemi päästmisega hiljutisest finantskriisist. Kõike seda arvesse võttes ulatuvad valitsuse kohustused peaaegu 100 triljoni dollarini, vahendab CNBC Grosse eilseid sõnu.

«Pole realistlik arvata, et saame vähendada seda aasta või kahe jooksul,» ütles Gross. «See on palju rohkem kui Kreeka, see on palju rohkem kui peaaegu ükskõik missugune arenenud riik. Meil on probleem ja peame sellega kiiresti tegelema.» 

Gross on maailma suurimat võlakirjafondi haldava ettevõtte Pimco üks asutajaid. Ta ise juhib Pimcos mitmesaja miljardi dollari suurust fondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles