Uus veebikaubamaja müüb ainult Eestis tehtud kaupa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues kaubamajas peaksid müügiks minema murumütsid
Uues kaubamajas peaksid müügiks minema murumütsid Foto: Teet Malsroos

Uus e-kaubamaja Eesti Oma müüb ainult sellist kaupa, mis on toodetud või saanud olulise lisaväärtuse Eestis ningmille tootmisel on kasutatud Eestimaa inimeste oskusi ja teadmisi.

«Idee sai alguse aasta tagasi, kui märkasin, et Eestis ei olegi lihtne eestimaist eelistada. Selgus, et Eesti nime all müüdavad kaubad ei ole tihtipeale toodetud Eestis ega anna tööd kaasmaalastele. Tekkis küsimus, kuidas ja kustkohast leida üles tõelised eestimaised tooted. Nii sündiski mõte luua ainult eestimaist kaupa pakkuv e-kaubamaja,» selgitas Eesti Oma idee autor ja eestvedaja Andrus Kaalep. 

E-kaubamajas lubatakse müügile tuua ka selliste tootjate tooted, kelle toodangukogus on nii väike, et suuremad poeketid ei võta neid üldse müügile.

Samuti lubavad e-kaubamaja omanikud märkida iga toote juurde, mitu eesti inimest on konkreetse toote valmimiseks panuse andnud ja kes siis ka tänu ostule siseetulekut teenivad.

Eestvedajad plaanivad kaugemas perspektiivis juurde luua ka inglisekeelse osa, mis pakub tuge Eesti tootjatele oma toodete turundamisel välisturgudel ja oleks omamoodi Eesti toodete visiitkaardiks. Ostukeskkond asub aadressil eestioma.ee.

Saab näha, kas sellise eesmärk-ideega veebipood suudab leida endale kliente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles