Tallinna Haabersti linnaossa võivad kerkida üksik- ja korterelamud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaviku elamurajoon Haaberstis
Aaviku elamurajoon Haaberstis Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus kavatseb kolmapäevasel istungil algatada Haabersti linnaosas asuva Saviliiva tee 8 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamise, mis näeb ette üksik- ja korterelamute ehituse planeeringualale.

Linnavalitsuse korralduse eelnõu seletuskirja järgi on planeeringu eesmärk Saviliiva tee 8, 8b ja Mirta 43 kinnistute jagamisel moodustada üks sotsiaalmaa, kolm transpordimaa, 10 elamumaa ning kaks elamu- või sotsiaalmaa sihtotstarbega krunti ning määrata moodustatavatele elamumaa kruntidele ehitusõigus seitsme kahe maapealse korrusega üksikelamu ja viie ühekorruselise abihoone, kolme kahe maapealse korrusega kahe korteriga elamu ehitamiseks ning elamu- või sotsiaalmaa kruntidele ehitusõigus kahe kahe maapealse korrusega sotsiaalmajutusüksuse ehitamiseks.

3,62 hektari suurusel planeeritaval maa-alal asuv Saviliiva tee 8 kinnistu kuulub Kariss Katused OÜ-le, Saviliiva tee 8b kinnistu omanik on DLAN Invest OÜ ja Mirta 43 kinnistu omanik Tallinna linn.

Detailplaneeringu algatamist taotles 2008. aasta novembris Optimal Projekt OÜ. Lisaks pidas Mirta 43 kinnistu osas detailplaneeringu koostamist vajalikuks Tallinna linnavaraamet.

Mirta 43 kinnistu on üheks objektiks projektis «Lastele perelähedane elukeskkond», mille eesmärgiks on vanemliku hoolitsuseta jäänud lastele rajada võimalikult perelähedane elukeskkond. Taotluse kohaselt soovitakse kinnistu lõunapoolsesse ossa moodustatavale kahele krundile määrata ehitusõigus paariselamu ehitamiseks.

Linnavalitsus plaanib kolmapäeval algatada ka Haabersti linnaosas asuva Sarra 28 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamise. Detailplaneeringu eesmärk on Sarra 28, Sarra 28b ja Sarra T3 kinnistu liitmine ning moodustatavale ärimaa sihtotstarbega krundile ehitusõiguse määramine ühe kuni kahe maapealse korrusega ärihoone ehitamiseks.

Planeeritava maa-ala suurus on 0,48 hektarit. Maa-alal asuvate kõikide kinnistute omanik on Testires OÜ, kes taotles 2009. aastal ka detailplaneeringu algatamist.

Lisaks kavatseb linnavalitsus algatada Nõmme linnaosas asuva Olevi 38 kinnistu detailplaneeringu koostamise. Planeeritava maa-ala suurus on 0,26 hektarit. Planeeringu koostamise eesmärgiks on kinnistule ehitusõiguse määramine kuni kahe maapealse ja ühe maa-aluse korrusega kolme korteriga elamu ning kolme ühekorruselise abihoone rajamiseks. Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles mullu eraisik.

Linnavalitsus plaanib istungil algatada ka Kristiine linnaosas asuva Räägu 47 kinnistu detailplaneeringu koostamise. Detailplaneeringu eesmärk on määrata kinnistule ehitusõigus kahe maapealse ja ühe maa-aluse korrusega kolme boksiga ridaelamu rajamiseks.

Planeeritava maa-ala suurus on 0,12 hektarit. Detailplaneeringu algatamist taotles 2010. aastal OÜ Hausers Grupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles