Sajanditevanused võtted stressi vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stress.
Stress. Foto: SCANPIX

On ju nii, et rabame talvel tööd teha, et suvel puhata, aga Hiina filosoofia järgi tuleks hoopis vastupidi teha: töötada suvel ja puhata talvel. Sest kui loodus talvel magab, peaksid olema ka inimesed aeglasemad.

Sama põhimõtet soovitab Dao Hiina meditsiini keskuse juht. Dr Rene Bürkland ütleb, et sama rütmi tuleb jälgida ka töötamisel (ei öisele töötamisele), toitumisel (külmetavad inimesed peaksid rohkem yang-toite sööma – näiteks vürtsist suppi).

Haigus on aga Hiina filosoofia järgi õppetund. Kui haigus tuleb, oleme järelikult midagi valesti teinud. Kui meil õnnestub aru saada, mida me oleme valesti teinud, saame edaspidi ka haigust vältida.

Ja haiguste tulekus ei maksa kõrget iga süüdistada, sest tasakaalus elu elades ei tule ka vanas eas haigused nii väga kallale.

Dr Rene Bürklandi seitsmest soovitustest, kuidas Hiina meditsiini reegleid järgides paremini elada, sai pikemalt lugeda aprillikuu Directorist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles