Paarsada läänemaalast peab osalisele tööajale üle minema

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurem osa Haapsalu uksetehase tootmistöölisi töötab oktoobri teisest nädalast aasta lõpuni viis tundi päevas.
Suurem osa Haapsalu uksetehase tootmistöölisi töötab oktoobri teisest nädalast aasta lõpuni viis tundi päevas. Foto: Egert Kamenik.

Kaheksa Läänemaa ettevõtet on tänavu esitanud taotluse, et rakendada lühemat tööaega või osaliselt tasustatavat puhkust, otsus puudutab 210 töötajat.

Tööinspektor on kõik taotlused rahuldanud, kirjutab Lääne Elu.

Lääne inspektsiooni tööinspektor–teabespetsialist Viivika Vilja märkis, et mõnikord küsivad ettevõtted nõusolekut ka nii–öelda ette, et raskuste tekkides ruttu tegutseda.

Vilja sõnul taotles osalist tööaega kuus ettevõtet 198 töötajale, osaliselt tasustatavat puhkust aga kaks ettevõtet 12 töötajale.

Kaks suuremat taotlejat Läänemaalt olid Finductives Est, kes soovis rakendada osalist tööaega 46 töötajale, ja Haapsalu Uksetehas, kes soovis sama 112 töötajale.

Suurem osa uksetehase tootmistöölisi töötabki oktoobri teisest nädalast aasta lõpuni lühendatud tööpäevaga ehk viis tundi päevas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles