Majandusseisak pitsitab muusikuid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikute sõnul hoitakse kokku ka jõulupidude pealt ning seetõttu on neil detsembris senisest märksa vähem tööd.
Muusikute sõnul hoitakse kokku ka jõulupidude pealt ning seetõttu on neil detsembris senisest märksa vähem tööd. Foto: Corbis / Scanpix

Majandusseisak pitsitab ka pillimehi ja lauljaid, kel on tavapärasest märksa vähem esinemisi ning nii mõnedki kokkulepitud esinemised öeldakse viimasel hetkel üles.

Laulja Eda-Ines Etti sõnul on ta kontserdigraafik varasemaga võrreldes auklikum ning kuigi tema teada annab majandusseis ka muusikute seas end tunda, polevat paanikaks veel põhjust, kirjutab Õhtuleht.

Töö kokkukuivamist tunnistab ka Koit Toome, kelle sõnul on kontserte vähem ja isegi jõulugraafik on hõredam.

«Esinemisi on ära jäänud ja broneeringuid üles öeldud - paraku ka inetult viimasel hetkel,» rääkis ta ja tõdes, et esimene asi, mille pealt raskel ajal kokku hoitakse, on ju meelelahutus ja kultuur.

Kolmes tantsubändis mängiv Heiki Vilep tõdeb, et majanduse kukkumise taga on muusikud, kes õhtu eest 16 000 küsivad, kuid tema sõnul kartsid nad pillimeestega veelgi raskemat aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles