Prokurör nõudis Cleanawayle miljoni euro suurust karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleanaway pürgiveoauto..
Cleanaway pürgiveoauto.. Foto: Peeter Langovits.

Tartu tänavate hooldustööde hankel kartellileppe sõlmimises süüdistatava AS-i Cleanaway, Tänavapuhastuse AS-i ning nende firmade juhtide kohtuprotsess jõudis reedel Harju maakohtus kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör kõige karmimat, ühe miljoni euro suurust karistust Cleanawayle.

Prokuröri hinnangul on kohtualuste süü kartellileppe sõlmimises tõendatud ning kohus peaks Cleanawayle määrama ühe miljoni euro, Tänavapuhastuse AS-ile 250 000 euro, Tänavapuhastuse juhatuse liikmele Vello Kingile ligi 36.000 euro ning Cleanaway vastutavale isikule Argo Luudele ligi 65 000 euro suuruse rahalise karistuse. Kohtualuste kaitsjad leidsid aga, et kohus peaks langetama õigeksmõistva otsuse.

Harju maakohus kuulutab lahendi 30. juunil.

Eeluurimisel kogutud andmetel leppis Tänavapuhastuse AS-i juhatuse liige Vello Kink 2008. aasta septembris Cleanaway esindaja Argo Luudega suuliselt kokku, millised pakkumised firmad teevad Tartu linnavalitsuse poolt välja kuulutatud riigihankel Tartu ida- ja läänepiirkonnas tänavate hooldaja leidmiseks.

Luude ja Kingi vahel kokkulepitu kohaselt ei konkureerinud Tänavapuhastuse AS riigihankel Tartu idapiirkonna hooldustööde võitmisele, vaid Kink lubas Luudele, et tema firma küsib Tartu linnalt idapiirkonna puhul Cleanawayst suuremat tööraha, selgus eeluurimisel. Vastutasuks tegi aga Cleanaway samal hankel pakkumised nii, et Tänavapuhastuse AS-i pakkumine oleks läänepiirkonna puhul Cleanaway omast soodsam, selgus eeluurimisel.

Kink ja Luude said süüdistuse kokkuleppes ja kooskõlastatud tegevuses, millega otseselt ja kaudselt määrati kindlaks kolmandate isikute suhtes hinna- ja muid kauplemistingimusi ning jagati kaubaturgu. Tänavapuhastuse AS ja AS Cleanaway, mis kannab alates tunamullu maist nime Veolia Keskkonnateenused, said süüdistuse juriidiliste isikutena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles