Kaido Höövelsoni puhkemaja äri libises kahjumisse (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson.
Kaido Höövelson. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Endise sumomaadleja ja praeguse ettevõtja Kaido Höövelsoni alias Baruto puhkemaja äri langes möödunud aastal väiksesse kahjumisse.

Höövelsonile kuulub ettevõte Barto Grupp OÜ, mille põhiliseks tegevusalaks on Vinni vallas asuva Barto Puhkemajas toitlustamine ja ürituste korraldamine. 2017. aasta suvel korraldatigi mitu seminari ning pulma- ja sünnipäevapidu. Lisaks tegeles Barto Grupp mullu kalatoodete vahendamisega Jaapanisse, kus Höövelson pidas aastaid professionaalset sumokarjääri.

Kuigi Barto Grupi käive kasvas üle neljandiku pea 80 000 euroni, tuli vastu võtta siiski 8000 eurone kahjum. Võrdluseks, möödunud aastal teenis firma 2500 eurot plussi. Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 3 inimest, selgus Barto majandusaasta aruandest. Barto Grupp kuulub võrdselt Höövelsonile ja tema naisele Elena Tregubovale.

Lisaks Barto Grupile omab Höövelson ka ettevõtet nimega Baltitalu OÜ, mis tegeleb veise- ja pühvlikasvatusega. Baltitalu möödunud aasta tulemusi pole veel avaldatud. Tunamullu teenis firma 7700 eurot kasumit ja 2015. aastal 14 000 eurot kasumit. Baltitalu kuulub võrdselt Höövelsonile ja tema naisele.

Peale selle kuulub endisele sumomaadlejale Eesti Sumo OÜ, millel on aga kahe viimase aasta majandusaruanded esitamata. Seetõttu on E-krediidiinfo pannud ettevõttele külge punase ohumärgi. Höövelson kuulub ka sellise firma nagu AutoAgri OÜ juhatusse. Ka sellel on küljes ohumärk – nimelt on krediidiportaal tuvastanud kuus maksehäiret.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles