Rekajuhid saavad peagi teemaksu tasuda ka Läti alkoholipoes (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SuperAlko pood Ainažis
SuperAlko pood Ainažis Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maksu- ja tolliamet ning maanteeamet on sõlmimas teekasutustasu uue maksepunkti lepingut SIA Aldar Latviaga, mille alt tegutseb kaubamärk Super Alko.

Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa põhjendas ERRile alkoholipoe valimist maksukogumiskohaks vajadusega luua suuremate piiripunktide lähedale maksepunktid, kus saab lihtsal ja kättesaadaval moel teekasutustasu maksta.

Ta lisas, et kindlasti pole eesmärk suunata veoautojuhte alkoholi ostma, vaid anda neile võimalus maksta teekasutustasu enne piiri ületamist.

Kuigi ligi 77 protsenti tehingutest sooritatakse läbi teetasu veebiportaali, siis taolised füüsilised maksepunktid on suunatud eelkõige välismaa veokijuhtidele, kes pole tasu muid kanaleid pidi tasunud.

Maksepunkt tuleks Superalko Murati-Veclaicene piiripunkti kauplusesse.

Loe pikemalt ERRist

Tee kasutamise maks

Alates 2018. aasta 1. jaanuarist kehtib Eesti avalikult kasutatavate teede võrgustikul kõikidele üle 3,5-tonnistele veoautodele teekasutustasu. Lisaks Eestis registreeritud veoautodele peavad teekasutustasu maksma ka välismaal registreeritud veoautod.

Esimesel poolaastal kogus maanteeamet teekasutustasu 11 miljonit eurot ning pileteid müüdi veidi üle 350 000.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles