Eesti firma hakkab Norrale elektriautode laadimisjaamu ehitama

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto laadimisjaam. Pilt on illustratiivne.
Elektriauto laadimisjaam. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestis tegutsev ligi 500 töötajaga elektritarvikute tootja Ensto Ensek hakkab Keila tehases kümnetele Norra lennujaamadele elektriautode laadimisjaamu ehitama. Hanke esimene etapp näeb ette 1000 jaama tarnimist.

Ensto Enseki Keila tehase juhi Kaarel Suuki sõnul on tegemist esimese suurtellimusega, mida selle aasta alguses Eestisse kolinud elektriautode laadimisjaamade tootmismeeskond täitma asub. «Nüüdne leping võimaldab meil suurepärasest stardipunktist alustada olulise tellimuse täitmist,» sõnas Suuk.

Sõlmitud leping kehtib kolm aastat ning ostja huvi korral saab lepingut pikendada. Ensto pakub ostjale võimalust soetada ka Ensto EV Manager tarkvara lahendus, mille abil saab klient laadimisjaamu monitoorida ning korraldada muuhulgas tarbijatelt teenustasude kogumise.

Kokku hakkab vähemalt 3 protsenti Norra Avinor lennujaamade parkimiskohtadest omama uusi Ensto laadimisjaamu. «Norras on iga teine uus auto elektriauto – selles riigis on parkimiskoha tavapäraseks osaks saamas ka elektriautode laadimisjaam,» märkis Suuk.

Ensto Ensek on Eestis tegutsev cleantech-ettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Ensto Grupp ja tegutseb elektriseadmete ja -tarvikute valdkonnas. Eestis on Ensto Ensekil tehased Keilas ja Tallinnas, ettevõttes töötab ligi 500 töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles