Coca-Cola kaotas Eestis kõvasti kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola pudelid supermarketis.
Coca-Cola pudelid supermarketis. Foto: MARCO BELLO/REUTERS

Eestis karastusjookide turunduse ja müügiga tegeleva AS Coca-Cola HBC käive langes mullu 1 protsendi 25,6 miljonile eurole ja puhaskasum langes 3,9 miljonilt eurolt 875 000 eurole.

Müügitulust 88 protsenti teenis ettevõte jookide hulgimüügist, 11 protsenti juhtimisteenusest ning väiksemat müügitulu teeniti ka spetsialiseerimata hulgikaubandusest ning muudest teenustest, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

2017. aastal kuulusid ettevõtte tootevalikusse karastusjoogid Coca-Cola, Fanta, Sprite, Linnuse kali. Lisaks Bonaqua ja Rõmerquelle vesi, Nestea jääteed, Cappy Ice Fruit mahlajoogid, Cappy mahlad, Burn ja Monster energiajook ning Schweppes toonik. Kogu tootevalik ostetakse sisse. Peamised tarnijad on Poolast, Ungarist, Tšehhist, Austriast ja Rumeeniast.

Ühtlasi jätkas ettevõte ka alkoholi müügiga ning selle tootavalikusse kuuluvad Finlandia Vodka, Jack Daniels Whiskey, Woodward Whiskey, Famous Grouse, Highland Park, Macallan, Cutty Sark Whisky, Bols, Brugal ja Chambord liköör. Kogu alkohoolsete toodete valik ostetakse sisse Soomest, Itaaliast, Belgiast, Prantsusmaalt, Hollandist ja Ameerika Ühendriikidest.

Coca-Cola HBCs töötas mullu täistööajale taandatuna keskmiselt 98 inimest, kelle palgakulu oli 2,5 miljonit eurot. Aasta varem oli 103 töötaja palk 2,7 miljonit eurot.

AS Coca-Cola HBC Eesti ettevõtte põhitegevus on The Coca-Cola Company loal karastusjookide turundus ja müük Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles