Aav: eesmärk pole suurfirmade kontorite Eestisse meelitamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enriko Aav.
Enriko Aav. Foto: Toomas Huik

Eesmärk ei ole suurfirmade kontorite Eestisse meelitamine, vaid pigem omamaise ettevõtluse hea stardipositsiooni loomine, selgitas maksuameti juht ettevõtte tulumaksu kaotamise idee tagamaid.

Aav kirjutas eilses Postimehes ilmunud arvamusartiklis, et ettevõtte tulumaks on oma aja ära elanud.

«Eestis on vaja laiemat vaadet. Mulle meeldib, kui meie riik mängib nö kõrgliigas,» põhjendas Aav, mis tõukas teda arvamuslugu kirjutama. «Ja kõrgliigasse arvatakse need, kes mängivad teistest paremini. Täna on konkurents niisugune, et meie oma majandus peab suurte korporatsioonide vahel ellu jääma ja seda tuleks toetada.»

«Mure on ennekõike kohaliku ettevõtja pärast, sest tema positsioon on konkurentsis nõrgem,» rõhutas Aav. «Meie eesmärk ei ole suurfirmade kontorite siia meelitamine, vaid pigem omamaise ettevõtluse hea stardipositsiooni loomine.»

Aava ettepanek on tekitanud mõnedes inimestes hämmeldust, kuna tihti väidetakse, et Eestis ettevõtte tulumaks juba puudub. Ettevõtte tulumaksu määr on Eestis 21/79-dikku, mitte null, rõhutas Aav. Ka juhtis ta tähelepanu sellele, et Eestis ei maksustata kasumit mitte selle tekkimisel, vaid selle ettevõttest välja viimisel ehk ei maksustata reinvesteeritud kasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles