Ansip Tallinnale: ärimeeste kiusamiseks puudub vajadus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on Tallinna otsus tõsta muu kui kodualuse maa – näiteks ärimaa - maamaksu mõttetu, sest riik kompenseerib saamata jääva tulu.

«See, et Tallinna linn nüüd otsustas järgida koalitsiooni kavatsusi ja kaotada maamaksu 1500 ruutmeetrilt kodualuselt maalt, on igati tervitatav, kuid ma ei ole täpselt selle Tallinna linna otsustusega kursis,» rääkis peaminister riigikogus valitsuse infotunnis.

«Ma olen kuulnud, et te kavatsete või ehk on juba otsustatud kompenseerida saamata jääv tulu äripindade või ärimaa kõrgema maksustamisega. Selleks puudub vähimgi vajadus,» kõneles Ansip.

«Ka selles, kui see tõesti nii on, nagu ma kuulnud olen, on sees hulgaliselt kiusu, sest koalitsioon on kokku leppinud, et kohalikele omavalitsustele saamata jääv tulu kompenseeritakse.»

Ansip ütles, et tema isiklik seisukoht on, et kohalikele omavalitsustele maamaksust saamata jääv tulu tuleb kompenseerida kohalikele omavalitsustele ettenähtud üksikisiku tuluosa suurenemisega.

Ansipi sõnul võiks omavalitsused saada 11,4 protsendi asemel 11,724 protsenti üksikisiku tulust ja seda sõltumata selles, kui suur on konkreetses linnas-vallas maamaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles