Maksuameti juht: ettevõtte tulumaksust loobumine on vaid aja küsimus

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Maksu- ja tolliameti peadirektori Enriko Aava hinnangul on ettevõtte tulumaksust loobumine maailmamajanduse arenguid jälgides vaid aja küsimus.


Tema sõnul sunnib äri üleilmastumine riikide valitsusi üha enam pingutama selle nimel, et võimalikult palju majandustegevust oma riigi territooriumile meelitada.

Võidujooksus rebivad ette need, kes suudavad oma majandusse tuua võimalikult suure tüki maailmamajanduses tekkivast lisandväärtusest.

Usutavam on, et maksupoliitilised mudelid mõjutavad rohkem kohalikku väikeettevõtjat.  Suurkorporatsioonide otsused rajanevad eelkõige sihtturgude, ressursside ja ühendusteede kättesaadavusel. Maksurežiimide erisused võetakse valikute juures arvesse alles teises järjekorras.

Samas aga on väikeriigi puhul paratamatu, et tööjõupakkumine ja taristute maht kannatab ära vaid üksikute suurettevõtete tuleku.

Loe Enriko Aava pikemat arvamuslugu siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles