Samsung avas Indias maailma suurima mobiilitehase

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hindustan Times / Hindustan Times/Sipa USA

Lõuna-Korea president Moon Jae-in ja India peaminister Narendra Modi avasid esmaspäeval ametlikult New Delhi lähedal Nodias Samsungi mobiilitehase, mis on väidetavalt maailma suurim.

Täpsemalt öeldes on tegu juba olemas oleva tehase ulatusliku laiendusega, mis viiakse etappide kaupa lõpule 2020. aastaks. Kui tehas on siiani tootnud ligemale 68 miljonit mobiiltelefoni aastas, siis koos laiendusega tõuseb see number 120 miljoni peale.

Samsung oli veel pool aastat tagasi India suurim mobiilitootja, kuid Hiina rivaal Xiaomi lükkas nad möödunud aasta lõpuks troonilt, avades tervenisti neli suurt tehast. Kokku on neil Indias praeguse seisuga kuus tehast, mis toodavad (Xiaomi sõnul) kokku kaks nutitelefoni sekundis.

Indias on üle 300 miljoni nutitelefoni kasutaja, mis teeb selle Hiina järel maailma teisena suurimaks mobiilituruks. India on ühtlasi Aasia kolmandana suurim majandus, kus suur osa 1,3 miljardi suurusest elanikkonnast veel nutitelefone ei oma. Paljud ettevõtted näevad seda kuldse investeerimisvõimalusena, sest turg pole veel täis.

Kuna keskmine indialane on üpris vaene, siis sellised tootjad nagu Apple seal läbi ei löö. Küll aga on see suurepärane turg odavamatele nutitelefonidele ja see on ka üks põhjustest, miks Xiaomi püstitab seal ühe tehase teise järel. Samsung ise on lubanud valmistada India tehases nii kalleid kui odavaid telefone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles