Estonia endised juhid kauplevad välisturgudel lavakujundusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
StageCraft Management korraldas tulnuka tuleku kultuuripealinna avamisele
StageCraft Management korraldas tulnuka tuleku kultuuripealinna avamisele Foto: Raigo Pajula

Rahvusooperi endised juhid Paul Himma, Toomas Türnpuu ja Silver Simmer otsustasid paari aasta eest rajada firma Stagecraft Management, mis pakub lavakujundust kostüümidest metallitöödeni.

Teatridekoratsioone ning lavatehnilisi lahendusi projekteeriv ja valmistav firma sai alguse praeguste omanike vajadusest otsida uusi väljakutseid. «Kui ühes suures organisatsioonis vahetub tippjuht, vahetub ka osa meeskonnast. Ühel hetkel saime kokku ja mõtlesime, et meil on kompetentsid koos, miks me ei tee,» kommenteeris Himma.

Tänaseks on ettevõte kanda kinnitanud eelkõige Soomes ja mujal Põhjalas. Lõviosa ettevõtte käibest teenitakse välisturgudel, kuid Himma sõnul pole logistilistel põhjustel Hollandist kaugemale põhjust minna.

«Esialgu keskendusime teatrile, kuid juurde on tulnud ka teatriga seotud valdkonnad nagu film, reklaam, sisearhitektuur,» lisas ta. Näiteks aitas ettevõte kaasa ufo tulekule kultuuripealinna avamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles