Venemaa tühistab juurviljaembargo pärast ELilt turvagarantiide saamist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanias kasvatatud kurgid
Hispaanias kasvatatud kurgid Foto: SCANPIX

Venemaa tühistab Euroopa Liidus kasvatatud värskele juur- ja köögiviljale kehtestatud sisseveokeelu siis, kui on veendunud nende ohutuses.

«Euroopa Liidul lubatakse juurvilju vedada Venemaal sisse siis, kui Brüssel annab meile usaldusväärse ja kontrollitud garantii toodangu ohutusest,» rääkis asevälisminister Aleksandr Gruško Interfaxile.

«Meie arvame, et küsimus lahendatakse vastavate ametkondade tasandil. Tänase päeva seisuga aga piisavalt veenvaid selgitusi pole,» lisas ta.

Nižni Novgorodis leiab 9.-10. juunil aset Euroopa Liidu ja Venemaa tippkohtumine. Praeguseks pole selge, kas «juurviljade küsimus» laheneb enne ära või mitte. «See sõltub Euroopa Liidu struktuuride manööverdamisvõimest,» märkis Gruško.

Venemaa keelas juuni alguses ära Euroopa Liidus kasvatatud värskete juur- ja köögiviljade sisseveo unioonis puhkenud kolibakteripaanika tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles