Eesti Põlevkivi kulutab ligi 500 miljonit uute kallurite soetamiseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikarjäär.
Põlevkivikarjäär. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti Põlevkivi on tegemas ühte viimaste aastate suurimat investeeringut ehk vahetab välja kogu karjäärikallurite pargi, milleks kulub ligikaudu pool miljardit krooni.

Eesti Põlevkivi soovib oktoobri lõpus väljakuulutatud riigihankega soetada olenevalt kandevõimest 25 kuni 40 karjäärikallurit  ning hanketeate kohaselt peaks suurost jääma vahemikku 415 kuni 530 miljonit krooni, kirjutab Põhjarannik.

Eesti Põlevkivi juhatuse liikme, tootmisdirektori Erik Väli sõnul kavatsetakse ettevõttes vahetada välja kogu senine peamiselt Valgevenes toodetud Belazidest koosnev kallurite park efektiivsemate masinate vastu.

Üksikud läänes toodetud kallurid soetas ettevõte juba kaheksa aastat tagasi ning kuigi need olid vastupidavamad kui Belazid, tundus toona hinnavahe üüratu.

«Kuid nüüd on Belazide hinnad iga aastaga lääne omadele aina lähemale tulnud, samas omadused ei ole sama hooga paranenud,» sõnas Väli.

Väli sõnul peavad Belazid üldjuhul vastu 400 000 kilomeetrit, parimate lääne kallurite eluiga aga on poole pikem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles