Ettevõtted mõtlevad üha enam palkade tõstmisele

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjõukulud.
Tööjõukulud. Foto: graafika: Silver Alt

Kuna ettevõtluses on müügitulud ja kasumid aasta alguses korralikult kasvanud ning samal ajal on kiirenenud hinnatõus, mõeldakse ka palkade tõstmisele.


Statistikaameti andmetel müüsid Eestis tegutsevad ettevõtted aasta esimeses kvartalis oma kaupu ja teenuseid 9,4 miljardi euro (147 miljardi krooni) eest. Seda on koguni 25 protsendi võrra enam kui mullu samal ajal.

Peale müügitulu suurenes esimeses kvartalis ettevõtlussektori kogukasum. Ettevõtete kulud kasvasid 2010. aasta I kvartaliga võrreldes 22 protsenti, sealhulgas tööjõukulu kaheksa protsenti.

Elektroonikatööstusettevõtte Enerpoint Saare OÜ tegevjuht Erik Keerberg tunnistas, et firma jaoks on aasta alanud märkimisväärse käibekasvuga: müügitulu oli esimeses kvartalis umbes 25 protsenti suurem kui mullu samal ajal. Samas algas elavnemine elektroonikatööstuses Keerbergi sõnul juba läinud aasta teisel poolel.

Läbimüügi korralikule kasvule on seejuures kaasa aidanud ekspordi taastumine – nimelt hakkavad mitu Enerpointi klienti, kes masu ajal tellimusi 30–50 protsendi võrra vähendasid, nüüd mahte taastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles