Mart Sander hakkas Dacia reklaamnäoks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mast Sander
Mast Sander Foto: City Motors

Multimees Mart Sander, põline taksosõitja ning jalgsi liikuja, leidis sobivana olevat jagada oma renomeed rumeenia autotootja Dacia omaga.

Nimelt leidis mitte kunagi varem autoomanikuks saada soovinud Sander end olukorras, kus transpordiküsimus vajas kohest parendamist.

«Minu autojuht-assistendi Opel hakkas hiljuti streikima ning tekkis tõsine hirm, et ühel hetkel jääme teele lihtsalt seisma. Üha enam sai selgemaks, et õige pea peaks kusagilt asendusrattad leidma,» märkis Sander (43).

Sanderi murele oskas abi anda hea tuttav Henrik Raave, Renault’ ja Dacia sõidukeid esindava AS City Motors juhataja, kel oli teada, et Sanderil Rumeenia vastu ammugi tõmme on.

«Mart on alati olnud meeletu Rumeenia fänn, ta käib seal pidevalt seiklemas, armastab Dracula-filme, kuulab Rumeenia muusikat ja joob Rumeenia veine. Kuna tema lemmikriigis toodetud auto kannab nime Sandero, siis mõtlesime, et need kaks sobiks omavahel hästi kokku,» ütles Henrik Raave.

Sander näeb Rumeenias lausa eksootilise kuningriigi kvaliteete, mis oleks peaaegu kadunud vahepealsel sotsialismiperioodil. «Tänu oma maavaradele ollakse taas teel jõukuse suunas,» tõdeb Sander Rumeenia helgest tulevikust.

Oma neljarattalise pea-aegu nimekaimu üle on Sander igati tänulik ning tõdes, et Rumeeniaga seob teda nüüd ka täitsa tubli automark. Esialgu on automüüja ja Sanderi vahel auto tasuta kasutusleping sõlmitud pooleks aastaks, mida osapooled võivad pikendada.

«Dacia, mis vanasti võistles Ida-Saksa Wartburgiga maailma koledama auto tiitli pärast, on täna kena ja funktsionaalne auto. See, et talle anti minu nimi, on arusaadav: Rumeenia austab oma patriooti!» on Sander diili üle rõõmus. Vaata allpool ka Sanderi ja auto kohtumisest jutustavat videosüžeed.

City Motors on teinud tuntud inimestega turundusalast koostööd ka varem. Tänavu jaanuaris andis automüüja ühe Renault` mudeli kasutada Lenna Kuurmaale ja mullu Birgit Õigemeelele. Saatejuht Peeter Võsa sõidab Daciaga juba aastaid.

"Minu esimene." Mart Sanderi ja Sandero lugu. from CityMotorsTallinn on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles