Seisukoht: uus tase PR-s

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Lilleorg
Tõnu Lilleorg Foto: Liis Treimann

Laupäeval, kui sättisin raadiot Vikerraadio peale kuulamaks «Rahva teenreid», kostitas Eesti Raadio uudistetoimetus mind oma uudistesaates teistsuguse uudiskonserviga.

Nimelt teatas diktor avalõiku sisse juhatades, et siseminister saatis vabatahtlike pritsimeeste foorumile kaugel Võrumaal videotervituse. Ja siis saigi seda videotervitust päris pikalt kuulata. Minister rääkis, et olukord vabatahtliku tulekustutamise alal on üsnagi hea, kuid paljutki on tarvis veel parendada.

Niisiis, ministeeriumi pressiosakond otsustas toota uudise sündmusest, mida õigupoolest ei toimunud, kuna minister foorumil ei osalenud. See pressiosakonda ei heidutanud ning nagu asjade käik näitas, avaldas tehnoloogliselt  atraktiivne PR-materjal rahvusringhäälingule mõju küll.

Tänu pressiosakonna heale tööle sai minister kallil puhkepäeval hõlpu pikast sõidust Võrumaale. Asi oli osav ka seetõttu, et seoses lipupäevaga olid õhtused teleuudised riigiteemalistest uudissüžeedest niigi pilgeni triiki, mistap siseministri pildilepääs olnukski väheusutav. Nagu selgus õhtustest rahvusringhäälingu teleuudistest, jagas pritsimeestele tunnustust piirkonnas visiteerinud Vabariigi President isiklikult.

Nii et tõesti, täitsa uus tase PR-s.

Tahaks siiski loota, et sarnaste pseudosündmuste pakendamine high-tech ümbrispaberisse ei muutuks avalikkuse teavitamisel liiga sagedaseks võtteks. Või oli see hapurkurgihooaja avapauk?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles