Maasikad valmisid enne ukrainlaste saabumist (6)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaal asuva Raja talu maasikakasvatajad Lõive Tärn ja Gunnar Tärn tütre ning pojaga. Pika kogemusega Gunnar Tärni sõnul oli väga raske maasikahooaeg, aga nad suutsid kõik marjad ära korjata ja ka realiseerida.
Harjumaal asuva Raja talu maasikakasvatajad Lõive Tärn ja Gunnar Tärn tütre ning pojaga. Pika kogemusega Gunnar Tärni sõnul oli väga raske maasikahooaeg, aga nad suutsid kõik marjad ära korjata ja ka realiseerida. Foto: Eero Vabamägi

Eesti maasikakasvatajad sattusid tänavu keerulisse olukorda, kuna marjad valmisid mitu nädalat enne Ukrainast palgatud korjajate saabumist ja nii mõnelgi pool jäi osa saagist seetõttu põllule.

«Saak võib olla hea, aga kui kõik valmib korraga, siis ei saa seda (saaki – H. R.) kätte, sest pole inimesi, kellega korjata, ega turgu, kus müüa. Igatepidi on paanika, kui korraga on liiga palju [marju] käes,» nentis Lõuna-Eestis ligi 20 hektaril maasikaid kasvatav Valdis Kaskema.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles