Mart Sõrg: Swedbanki sammu võib tõlgendada mitmeti

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Sõrg.
Mart Sõrg. Foto: Peeter Langovits

Swedbank teatas, et osaleb Rootsi riigi tagatisprogrammis, ent sellest ei pruugi tingimata järelduda, et Swedbanki võetud riskid on olnud liiga suured, tegu võib olla ka aktsionäride ja klientide rahustamiseks ette võetud sammuga.


«Ei te ju täpselt, kui kõvasti nad on riskinud,» ütles emeriitprofessor Mart Sõrg, endine Eesti Panga nõukogu esimees, Postimees.ee'le, kommenteerides Swedbanki teadet osalemisest Rootsi riigi 1,5 triljoni Rootsi krooni suuruses tagatisprogrammis.

Tema sõnul võib osalemist tõlgendada ka positiivses võtmes ning osalemise faktist ei järeldu, et Swedbank oleks hädas.

«Kui vaadata Swedbanki aktsia käitumist, siis on näha, et aktsionärid on närvis,» ütles Mart Sõrg, lisades, et arvatavasti on riiklikus tagatisprogrammis osalemine hea aktsionäride rahustamiseks.

Samuti oletas Sõrg, et pank tahab ka klientidele näidata, et tegeleb probleemide lahendamisega ning klientidel pole muretsemiseks põhjust.

Abipaketist osa küsimine võib olla ka ennetava iseloomuga ning lõpuks ei pruugita selle võimalusi kasutadagi. «Ka riigid kuulutavad abiplaane preventiivselt välja, aga neid ei kasutata tingimata täies mahus,» ütles Sõrg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles