R-Kiosk lõpetas mullu korralikus kahjumis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
R-Kiosk.
R-Kiosk. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Frantsiisiäri põhimõttel tegutseva kioskiketi R-Kiosk Estonia AS-i käive kasvas möödunud aastal 4,4 protsenti 28,2 miljoni euroni, kuid samas lõppes aasta ettevõttele 1,7 miljoni eurose kahjumiga, mida on 2,6 protsenti enam kui tunamullu.

Kui 2016. aastal suurenes R-Kioski kahjum 64 protsendi võrra ligi 1,7 miljonile eurole, siis 2017. aastal süvenes see veelgi 43 500 euro ehk 2,6 protsendi võrra, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

«2017. aasta majandustulemuse suurimad mõjutajad olid eelkõige tugev müügikasv toidu ja soojade jookide kategoorias, investeeringud uue kontseptsiooni arendamiseks ning kulude poolelt tööjõuturu olukord, sealhulgas palgasurve jaekaubanduses ja teenindussektoris,» kirjutas ettevõtte juhtkond aruandes.

Ettevõte teenis mullu suurimat müügitulu toidukaupade, jookide ja tubakatoodete jaemüügist, mis kasvas aastavõrdluses 6,9 protsenti 24,6 miljoni euroni. Ajalehtede ja kirjatarvete jaemüük kahanes aastaga aga 5 protsenti 2,1 miljonile eurole. Lisandusid veel 884 500 euroga muude kaupade jaemüük ja 593 800 euroga vahendusteenused.

2017. aastal töötas R-Kiosk välja uue kontseptsiooni, et ettevõtte kuvandit kaasajastada. Uue kontseptsiooniga kioskid avati mullu Tallinna lennujaama välitsoonis, Pritsumajas Viru ringil, Tallinna Tehnopoli teaduspargis ning Balti jaamas. Lisaks uutele kauplustele ja renoveerimistele, investeeris ettevõte 2017. aastal ka tehnilisse baasi, võttes kasutusele multi-funktsionaalsed ahjud ja grillid ning kaasaegsed külmikud.

Ettevõtte töötajate arv kasvas mullu 30 inimese võrra 227 töötajani ning töötajate palgakulu kasvas aastaga 22,8 protsenti 2,4 miljoni euroni. Aasta varem oli 197 töötaja palgakulu 1,9 miljonit eurot. R-Kiosk Estonia nõukogu on neljaliikmeline ning juhatuses on kaks liiget. Nõukogu liikmed mullu tasu ei saanud, juhatuse liikmetele maksti mullu aga 129 000 eurot.

Koos eelmiste perioodidega oli aruandeaasta lõpuks ettevõttel kogunenud 7,4 miljonit eurot kahjumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles