Clinton: Gmaili rünnak väga tõsine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: SCANPIX

USA välisministri Hillary Clintoni sõnutsi tuleb Google'i teadet Hiina häkkerite sissetungist sadadesse meilikontodesse võtta «väga tõsiselt».

Hiina valitsusametnikud on süüdistused tagasi lükanud.

Google teatas, et Hiinast lähtunud kampaania käigus hoiti salaja silma peal kõrgete USA valitsusametnike, Lõuna-Korea poliitikute ja teiste Gmaili kasutajate kirjavahetusel.

«Need süüdistused on väga tõsised,» ütles Clinton ja lisas, et USA on «väga mures Google’i Gmaili kasutajate salasõnade varastamise kampaania pärast, mis firma väitel lähtus Hiinast».

Minister ütles, et Google’i teavitas enne uudise avalikustamist välisministeeriumi.

Samas ei ole USA, soovides Hiinaga mitmetes valdkondades suhteid parandada, küsimust Pekingiga otseselt tõstatanud.

Valge Maja teatas, et USA valitsuse ametlike kontode häkkimist neile teadaolevalt aset leidnud pole, kuid USA ei keela ametnikel kasutamast erakontosid nagu Gmaili.

Juhtumit asub uurima FBI. Agentuur teatas, et «vaatab olukorra koostöös Google’iga üle».

Peking reageeris Google’i teate peale vihaselt. «Hiina süüdistamine nimetatud rikkumistes on vastuvõetamatu,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Hong Lei.

Google'i kinnitust mööda lähtusid rünnakud ilmselt Jinanist.

Hong andis süüdistustele Pekingi standardvastuse: «Häkkimine on rahvusvaheline probleem. Ka Hiina on ohver. Väited, et me oleme häkkimist kuidagi toetanud, on täiesti alusetud ja viitavad sellele, et nende esitajatel on mingid tagamõtted.»

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles