Zuckerberg tõusis rikkuselt maailma kolmandaks inimeseks (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: Yichuan Cao / Yichuan Cao/Sipa USA

Facebooki asutaja ja suuromanik Mark Zuckerberg tõusis jõukuselt maailma kolmandaks inimeseks, möödudes sellega legendaarsest investorist Warren Buffetist.

Facebooki aktsia hind tõusis reedel 2,6 protsenti, mis kergitas Zuckerbergi varanduse väärtuse 81,6 miljardi dollarini. Seda on 373 miljonit rohkem kui Buffetil, kirjutab Bloomberg.

Tänavu kevadel andmeskandaali sattunud Facebooki aktsia langes märtsis kaheksa kuu madalaimale tasemele – 152,22 dollarile. Reedel lõpetas aga aktsia hind rekordtasemel ehk 203,23 dollaril.

Maailma jõukaim inimene on praegu Amazoni looja ja omanik Jeff Bezos, kellele järgneb Microsofti asutaja Bill Gates. Bloombergi sõnul on see esimene kord, kui kolm esirikkurit tulevad tehnoloogiasektorist.

Berkshire Hathaway juht, 87-aastane Warren Buffett on olnud ka maailma rikkaim inimene, aga ta on oma kohalt langenud paljuski annetuste tõttu. Alates 2006. aastast on ta ära andnud 290 miljonit Berkshire Hathaway B-klassi aktsiat koguväärtusega 50 miljardit dollarit.

Zuckerberg on lubanud oma eluajal ära anda 99 protsenti talle kuuluvatest Facebooki aktsiatest.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles