Puudus IT-spetsialistidest on arvatust suurem

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aastaid on räägitud, et Eesti tööjõuturul on puudu oskajatest IT-spetsialistidest, kuid Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu maikuisest uuringust selgus, et tööjõupuudus on arvatust märksa suurem.

Infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu (ITL) uuringu järgi vajab infotehnoloogia sektor jõudu juurde igale alale - analüütikutest ja programmeerijatest projektijuhtideni. Kohe leiaksid rakendust 1745 sobivat spetsialisti, kolme aasta jooksul koguni kuni 6500 inimest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

ITLi president Taavi Kotka ütles, et koos euro tulekuga ja majanduskasvuga on nõudlus spetsialistide järele oluliselt kasvanud ja täna on mitmed Skandinaavia suurettevõtted mõelnud oma arenduskeskuste Eestisse kolimise peale, aga me ei suuda nende vajadusi rahuldada.

Vajalikud inimeste leidmisel võiks info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) sektori lisandväärtus kasvada kolme aastaga 267 miljoni euro võrra.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles