Riik koondab IT-hangete korraldamist ühte asutusse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid.
Arvutid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus nimetas riigi IT-valdkonna keskseks hankijaks registrite ja infosüsteemide keskuse (RIK).


RIK korraldab aasta lõpuni viie riigiasutuse IT-hankeid. Seejärel täpsustatakse järgmiste aastate keskse hankimise vajadust. Uuest aastast oodatakse teisigi riigiasutusi projektiga ühinema, teatas rahandusministeerium.

Pilootprojektiga ühinevad praegu rahandusministeerium ja justiitsministeerium oma haldusaladega, põllumajandusministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning riigikantselei. RIK viib läbi kaks riigihanget, ühe sülearvutite ning teise lauaarvutite ja kuvarite liisimiseks.

Rahandusministeeriumi asekantsler Marek Helm selgitas, et hangete korraldamine oskuslikult ühest kohast vähendab riigiasutuste kulutusi.

RIKil on kaheksa aastat kogemust kesksete suuremahuliste hangete läbiviimisel. «Tänu suurtele hankemahtudele oleme suutnud säilitada seadmete sellise hinnataseme, mis on paljudele riigiasutustele kättesaamatu ka oluliselt madalamate nõuete puhul,» rääkis RIKi direktor Mehis Sihvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles