Jobs ilmub iCloudi tutvustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs.
Steve Jobs. Foto: SCANPIX

Apple on astunud ebatavalise sammu ja andnud juba varakult teada laiapõhjalisest pealetungist internetiteenuste valdkonnas: populaarsete vidinate toetuseks tahetakse tekitata tugev «pilv».

Uus on Ameerika firma puhul seegi, et juba nüüd kuulutati välja alates jaanuarist haiguspuhkusel viibinud Steve Jobsi isiklik etteaste tuleval esmaspäeval, kui teenus nimega iCloud esitlemisele tuleb.

Jobsi tervise üle käivad Apple’i ürituste künnisel alati palavikulised arutelud, tihti varjutab tema kohalolek esitletavad tooted.

Apple lisab hetkel kiiruga viimaseid pintslitõmbeid internetipõhisele muusikateenusele, mis võimaldab kasutajail striimida juba ostetud laule mistahes arvutis, nutitelefonis või tahvelarvutis.

Kahe lähedalseisva allika kinnitusel plaanib Apple anda muusikafirmadele 70 protsenti uue teenuse käibest.

Vaatamata iTunesi ja App poodide populaarsusele on Apple'i ülejäänud internetiteenused soiku jäänud.

Mobile Me ei võtnud vedu seetõttu, et nõudis tellimise eest raha, samal ajal kui rivaalid on tasuta. ITunes’i platvormile ehitatud suhtlusvõrgustik Ping kasutajaid ligi tõmmanud ei ole.

Apple’i pilv võib osutuda edukaks tänu sellele, et ainsa litsentseeritud muusikateenusena võib ta kopeerida kasutajate muusikakogud ja muuta need oma kataloogi vahendusel kättesaadavaks mistahes arvutis, nutifonis või tahvlis.

Amazonil ja Google’il näiteks tuleks kasutajate kollektsioonid esmalt üles laadida, mis võib aga võtta päris palju aega.

Copyright The Financial Times Limited 2011. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles