Elon Musk peab läbirääkimisi Tai võimudega, et aidata koopasse kinni jäänud jalgpallimeeskonda

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai merejalaväelased valmistuvad sukeldumiseks.
Tai merejalaväelased valmistuvad sukeldumiseks. Foto: Sakchai Lalit / AP

Elon Musk on võtnud nähtavasti tõsiselt oma Twitteris tehtud lubadust pakkuda Tai koobastesse kinni jäänud jalgpallimeeskonnale abi, sest nüüd peab ta juba kohalike võimudega läbirääkimisi.

Muski ettevõtted võiks aidata päästetöödel näiteks poiste täpse asukoha määramisega, kasutades selleks The Boring Company maapinna skannimise radarit. Tesla kõrgema jõudlusega akud võiks aidata aga pumbata koobastest välja vett. Praegu pole muidugi teada, kas Tai võimud Muski abi üldse vastu võtavad, kirjutab Bloomberg.

Musk võiks teoreetiliselt tuua kohale ka The Boring Company hiiglaslikud puurid, kuid sellist lähenemist peetakse liiga ohtlikuks.

12 possi ja nende jalgpallitreener on nüüdseks koobastes kinni olnud juba kaks nädalat. Päästetöödel on kujunenud tõsiseks takistuseks kitsad ja üleujutatud tunnelid, kus on hukkunud üks sõjaväe sukelduja. Vett tuleb aga pidevalt juurde ja olukord on kriitiline. Enamik poistest ei oska ujuda.

Musk aitas möödunud aastal ka orkaani poolt räsitud Puerto Ricot, kuhu ta saatis võimsaid Tesla akusid, et tuua tagasi elekter. Samuti andis ta kohalikele võimudele nõu infrastruktuuri ülesehitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles