Tallinna Lennujaam kaotas kohtuvaidluse lennujaam.ee domeeninime üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaam
Lennujaam Foto: Toomas Huik

Harju maakohus jättis teisipäevase otsusega rahuldamata ASi Tallinna Lennujaam hagi, millega too nõudis Baltic Tours ASi omanikult ASilt M&A endale domeeninime lennujaam.ee.

Veebiaadressil lennujaam.ee asub Baltic Toursi lennupiletite broneerimissüsteem. Tallinna lennujaama veebileht asub aadressil tallinn-airport.ee.

Kohtuotsuse peale võib esitada Tallinna ringkonnakohtule apellatsioonkaebuse 30 päeva jooksul otsuse kättetoimetamisest.

M&Ad kohtus esindanud vandeadvokaat Priit Lätt ütles BNSile, et kohtu otsus välistas pretsedenditu olukorra, kus AS Tallinna Lennujaam oleks saanud monopoliseerida sõna lennujaam kasutamise.

«Esiteks tuvastas kohus õigesti, et ASi Tallinna Lennujaam kasutatav tähis Lennart Meri Tallinna Lennujaam ei ole üldtuntud kaubamärk. Teiseks, isegi kui tegemist oleks üldtuntud kaubamärgiga, ei ole see eksitavalt sarnane juba 2007. aaasta sügisest Baltic Toursi kasutuses oleva domeeninimega lennujaam.ee.»

«Lisaks märkis kohus, et sõna «lennujaam» on kasutusel igapäevases keelekasutuses, millele ei saa eraldi kaubamärgina õiguskaitset anda,» märkis Lätt.

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov on varem BNSile öelnud, et lennujaam.ee on koht, mida riigi ainuke lennujaam peab suutma kontrollida. «See pole lennujaama huvides, vaid lennujaama kasutajate huvides. Meil ei ole seda vaja ärilistest eesmärkidest lähtuvalt, meil on seda puhtalt selleks vaja, et tagada hea klienditeenindus ja info liikumine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles