Leht: Narva hanked muutuvad läbipaistvamaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva
Narva Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Narva linnavalitsus otsustas abilinnapea Andrei Filippovi vahistamise tõttu hakata alates selle nädala neljapäevast avaldama linna ametlikul veebilehel riigihangete alajaotuses infot linnaasutuste remondi ja erinevate teenistuse sisseostu kohta, vahendab Narvskaja Gazeta.

Kuigi riigihangete seadus ei nõua otseselt avaliku konkursi korraldamist, kui ehitustööde maksumus on alla 250 000 euro ja teenuse maksumus alla 40 000 euro, otsustas linnavalitsus avaldada linnavalitsuse veebilehel kogu info linna tellimuste kohta.

«Me otsustasime avaldada kogu info linna saidil, et kõik ettevõtjad saaksid osaleda linna tellimuste taotlemisel,» ütles linnavara- ja majandusameti direktori kohusetäitja Tamara Luigas, kelle sõnul hakatakse infot konkurssidest ja tellimustest avaldama varakult, et ärimeestel oleks piisavalt aega sellega põhjalikult tutvuda ning esitada oma pakkumised. Tema sõnul on linna tellimuse täitja valikul peamiseks kriteeriumiks pakutud hind ning vastavate litsentside olemasolu.

Narvskaja Gazeta märkis, et seni levitati infot linna väikestest tellimustest vaid kitsa ringkonna siseselt.

Olukord muutus pärast seda, kui 17. mail peeti kinni keskerakondlasest abilinnapea Andrei Filippov, keda kahtlustatakse pistisevõtus just nimelt linna tellimuste läbipaistmatuse tõttu, märkis ajaleht. Filippov vabanes eelmise nädala reedel, 27. mail vahi alt. Talle määrati tõkendiks allkiri elukohast mittelahkumise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles