Läti ametnik: suhkru hinnaralli tatrani ei ulatu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkur.
Suhkur. Foto: SCANPIX

Maailmaturu hindade tõustes kallineb  suhkur ka Lätis, kuid dramaatiliseks nagu varem tatra puhul, hinnatõus ei kujune prognoosib Läti põllumajandusturu arendamise keskuse juht Inguna Glube.

«Kui suhkru hind maailmaturul tõuseb, ei ole kahtlust, et see kallineb ka Lätis,» tõdes Glube Läti portaali tvnet.lv usutluses. «Kui suvel ka hind tõuseb, siis paki eest kahe latini (2,82 eurot ehk 44 krooni- toim.) nagu tatral selle hind ei tõuse,» kinnitas ta.

Glube sõnutsi on suhkur maailmakaup, samas kui tatra näol on tegemist regionaalsega ning välismaal isegi imestatakse, kuidas siin patjade täiteainet toiduks kasutatakse.  Tatrapaanika sai alguse Venemaalt, kuid suhkruga asjad nii ei ole, tõdes ta.

Glube märkis ka , et euroliit toodab 80 protsenti liikmesriikides vajaminevast suhkrust ning ülejäänu tuuakse väljastpoolt. Veel mõni aasta tagasi maksis tonn suhkrut seal 400 dollarit, kuid nüüdseks on hind kahekordistunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles