Suhkruga koos kasvab ka teiste toodete hind

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkur oluline tooraine ning hinnatõusu tõttu on Põltsamaa Felix olnud sunnitud tõstma ka teiste toodete hinda. Eelkõige puudutab see kastmeid, majoneesi, valmistoitu ja mahlajooke.
Suhkur oluline tooraine ning hinnatõusu tõttu on Põltsamaa Felix olnud sunnitud tõstma ka teiste toodete hinda. Eelkõige puudutab see kastmeid, majoneesi, valmistoitu ja mahlajooke. Foto: Toomas Huik

Kauba nappusest tingitud suhkru hinnatõus kergitab ka teiste toodete hindu suhkruvatist soustini.

Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli sõnul on suhkur oluline tooraine ning hinnatõusu tõttu on nad olnud sunnitud ka oma toodetele hinda lisama. «Eelkõige räägime sellistest toodetest nagu kastmed, majonees, valmistoidud ja mahlajoogid,» selgitas ta.

Kuigi moosi hinda ei ole veel tõstetud, arvas Viilol, et ka seda ei saa välistada.

Tallinna Karastusjookide tehase müügijuhi Kristel Lohu kinnitusel ei taha keegi hindu esimesena tõsta, aga lõputult ei saa seda edasi lükata. «Lõpptulemusena ei ole kusagilt seda marginaali väiksemaks võtta ja miinust ei taha ka toota – ettevõte on ikkagi suunatud kasumi teenimisele,» lausus Lohu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles