Suhkrupuudus Euroopas on kergitanud hinna kahekordseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi lasteaia lapsed lasid eile Tallinna loomaaias suhkruvatil hea maitsta, ühe vatipusa eest tuli välja käia 2 eurot.
Sindi lasteaia lapsed lasid eile Tallinna loomaaias suhkruvatil hea maitsta, ühe vatipusa eest tuli välja käia 2 eurot. Foto: Liis Treimann

Suhkrupuudus Euroopa Liidus on kergitanud meie poodides kilose suhkrupaki hinna juba 1,59 euroni ja muudab kallimaks ka paljud teised tooted.



Kui aasta alguses sai kilose suhkrupaki poest parimal juhul 0,74 euro ehk 11,5 krooni eest, siis nüüd tuleb välja käia kuni 1,59 eurot ehk ligi 25 krooni. Hinnatõus on palju suurem kui aasta alguses prognoositud viiendik – enam kui kahekordne.

Selveri avalike suhete juht Annika Vilu tõdes, et hinnatõusu toob suhkru nappus. Inglismaa ja Poola suhkrut müüva Haljas ASi müügijuhi Krister Põllu sõnul on hinna kerkimises süüdi nii Eesti väiksus, kõrged hinnad maailmaturul kui ka Euroopa Liidu suhkrutootmiskvoodid.

Kuigi Eestis on suhkur kallim kui mujal Euroopas, on Põllu sõnul hinnatõus tuntav ka mujal ning 40-eurosendist hinnavahet enam naljalt ei näe.

«Eks nad siis lähevad allapoole, kui maailmahinnad langevad,» kommenteeris Põld võimalikku hinnalangust. Samas on suhkrufutuuride (tulevikutehingute – toim) hinnad veebruariga võrreldes langenud kolmandiku, jaehinna langust Eestis aga märgata ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles