Kantimissüüdistuste alla jäänud transpordifirma eksjuhid avasid viimaks suu (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Via3L Spedition OÜ-s töötas reedel veel umbes 30 inimest, kuid täna oli kontor inimestest tühi. Väidetavalt on ära on viidud autod, haagised, kontoritarbed ja ka töötajad.
Via3L Spedition OÜ-s töötas reedel veel umbes 30 inimest, kuid täna oli kontor inimestest tühi. Väidetavalt on ära on viidud autod, haagised, kontoritarbed ja ka töötajad. Foto: Madis Sinivee

Transpordirfirma Via3L Spedition OÜ endised juhatuse liikmed ja vähemusosanikud Elmer Maas ja Lauri Latt ütlesid advokaadi suu läbi, et nad pole midagi omastanud ega varastanud, vaid nad lahkusid firmast, kuna kõik läbirääkimised ettevõtte enamusosanikega jooksid tupikusse. 

Postimees kirjutas eile, kuidas tuntud logistika- ja transpordifirmat Via3L Spedition OÜd tabas läinud nädalavahetusel šokk. Ettevõtte enamusosanikud eesotsas Meelis Saaresaluga süüdistasid, et endised juhatuse liikmed Latt ja Maas on firma sisuliselt tühjaks kantinud – läinud on autod, haagised, kontoritarbed ja töötajad. Veelgi enam, mitmed Postimehe allikad ütlesid, et endised Via3L Speditioni töötajad on päeva pealt alustanud vedude tellimisega uue firma alt nimega Nordic Spedition. Seda kinnitab ka tõsiasi, et viimase etteotsa asus Via3L Speditioni endine müügijuht. 

Kaks päeva vaikinud Latti ja Maasi esindav vandeadvokaat Paavo Koch ütles ajakirjandusele saadetud kirjas, et mehed lükkavad tagasi nende vastu viimastel päevadel esitatud süüdistused. Esiteks selgitas advokaat, miks Latt ja Maas üldse lahkusid. Väidetavalt polnud see otsus sündinud üleöö ega kergekäeliselt. 

«Vähemusosanikud püüdsid mitme aasta jooksul rahumeelselt lahendada enamusosanikega tekkinud erimeelsusi juhtimise ja ettevõtte edasise arengu osas, kuid enamusosanike kompromissitus viis kõik läbirääkimised tupikusse,» kirjeldas ta, jätkates, et enamusomanike ainuvalitsev otsustamisstiil tekitas suurt rahulolematust ka ettevõtte töötajate seas, mis seadis ettevõtte edasise tegutsemise väga raskesse seisu ja tekitas ettevõtte tuleviku osas ebakindlust.

Koch jätkas, et vähemusosanike otsus Via3L Spedition OÜst lahkuda ei saanud tulla teistele osanikele üllatusena. Tema sõnul informeerisid vähemusosanikud enamusosanikku oma soovist ettevõtte juhatusest lahkuda ametlikult 29. juunil ja 3. juuliks kutsuti kokku osanike koosolek küsimuse arutamiseks. «Heas usus, et tekkinud olukorda on võimalik rahumeelselt lahendada, kohale läinud vähemusosanikud sattusid aga vastaspoole juriidilise rünnaku alla, millele järgnes ühekülgne meediakampaania.»

Endised Via3L Spedition OÜ juhatuse liikmed kinnitavad, et on veendunud, et nad pole Via3L Spedition OÜ-st lahkudes toime pannud ühtki õigusrikkumist. Samuti pole nad omastanud ettevõtte vara. Lisaks kinnitas Koch, et ei Maas ega Latt kuulu transpordifirma Nordic Spedition juhatusse ega omanikeringi. Kas ja millisel viisil nad hakkavad ettevõttega edaspidi koostööd tegema, näitab tulevik.

Koch ütles, et kui Via3L Speditioni omanikud tunnevad, et nende õigusi on rikutud, tuleks pöörduda nõuetega kohtusse, kus tsiviilõigusliku kohtumenetluse käigus selgub, kas süüdistustel on alust või mitte. «Taunime enamusosaniku käitumist asuda õiguslike sammude asemel ründama vähemusosanikke orkestreeritud meediakampaania kaudu ja kinnitame, et võtame alusetute süüdistuste ümberlükkamiseks kasutusele omapoolsed õiguslikud sammud,» lubas Koch. 

Mis on Via3L Spedition?

Via3L Spedition OÜ on rahvusvahelisi transporditeenuseid ja logistikalahendusi pakkuv ettevõte, mis loodi 2011. aastal. Ettevõte kuulub Via 3L ASi kontserni. Ettevõtte tegevussuundadeks on maanteetransport Skandinaavia, Baltikumi ning Lõuna-Euroopa liinidel. Aktiivselt tegeletakse ka multimodaalsete konteinerlahendustega Lääne Euroopas.

Ettevõtte kodulehel seisab, et ekspedeerijana ei ole Via3L Spedition ainult kauba vedaja, vaid neilt saad tellida kõik kaubaveoga seotud teenused.

«Mõistame oma klientide soove ning oleme seadnud endale eesmärgiks leida sobivaim logistiline skeem, säästes sellega nii tellija aega kui raha. Anname endast parima, et meie klient saaks alati sõbraliku, personaalse ning asjatundliku teeninduse,» lubavad nad.

Via3L Speditioni kuulub 55 protsendi ulatuses Jungent Gruppi, mille suurim omanik on Jaanus Krigolson. Ülejäänud osa logistikafirmast kuulub aga OÜle Terasus Holdings, millest omakorda pool kuulub varguses kahtlustatud Lauri Lattile ja Elmar Maasile. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles