Eesti rikkaima naise dividendisadu hõreneb (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Liksutova.
Tatjana Liksutova. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Eesti rikkaim naine, transiidifirma Transgroup Investi kaasomanik Tatjana Liksutova on võtnud ettevõttest dividendidena kümneid miljoneid eurosid, kuid samal ajal on summad igal aastal kahanenud.

Transgoup Invest maksis eelmisel aastal aktsionäridele omanikutulu 5,3 miljonit eurot, millest 2,66 miljonit eurot läks seega Liksutovale. Alates 2014. aastast on Transgoup maksnud igal aastal järjest dividende vähem – 2014. aastal 16,8 miljonit, 2015. aastal 8,3 miljonit ning 2016. aastal 6,28 miljonit. Transgroupi omanikud on võrdselt Sergei Glinka ja Tatjana Liksutova, kusjuures Liksutova sai ettevõtte kaasomanikuks 2013. aasta keskel. Enne seda kuulus 50 protsenti ettevõtte aktsiatest Liksutova eksabikaasale Maksim Liksutovile.

Seega on Tatjana Liksutova saanud Transgroup Investist nelja aastaga kokku 18,4 miljonit eurot omanikutulu.

Äripäev on viimastel aastatel korduvalt tituleerinud Tatjana Liksutova Eesti rikkaimaks naiseks. Värskeimas, eelmisel aasta sügisel koostatud edetabelis kirjutas majandusleht, et

Kinnisvara tõstis naiste seas tippu Mari Tooli ning lükkas mitu aastat rikkaima naise tiitlit kandnud Tatjana Liksutova teisele kohale.

Postimees kirjutas, et esikoha kaotus oli pigem tehniline. Transgroup Invest polnud Äripäeva rikaste edetabeli koostamise ajaks 2016. aasta  majandusaruannet veel esitanud, mistõttu jäi tema vara väärtus samaks, mis aasta varem. 2016. aasta aruande järgi oleks pidanud tema vara väärtus olema kenasti kasvanud. Järgmises edetabelis võib Liksutova siiski oma liidrikoha naiste seas kaotada.

Transgroup Invest on omanike investeeringutega tegelev valdusettevõte. Eelmisel aastal sai ettevõte viie miljoni euro suuruse kahjumi võrrelduna 9,4 miljoni euro suuruse kasumiga 2016. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles