Google StreetView autod hakkavad Eestis ringi sõitma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Lähiajal hakkavad Eestis ringi sõitma Google StreetView masinad, mis salvestavad kolmemõõtmelist pildimaterjali linnaruumi kohta.


Eestis kasutab Google’i StreetView tehnoloogiat AS Regio, mille juhatuse esimehe Teet Jagomägi sõnul hakkavad StreetView sõidukid ringi sõitma suure tõenäosusega juba lähinädalail.

Kuna sõitudega alustamise täpne kuupäev pole veel lahtine, ei soovinud Jagomägi projekti kohta veel täpsemaid kommentaare anda.

Regio katsetas juba läinud aasta sügisel StreetView tehnoloogiat välitöödel. Selle käigus koguti ainult GPS asukohti, pilte ja lasermõõdistamise teel saadud objektide kujusid ja liiklusmärkide infot.

Tegemist ol piiratud mahus katsetöödega: sõideti peamiselt põhimaanteedel, linnade keskosades ja suurematel tänavatel.

Regio teatas siis, et kui katsetused osutuvad edukaks, võib tulevikus sellist materjali Eesti kohta kasutama hakata ka Google StreetView rakendus.

StreetView hägustab kõigi piltidele jäänud inimeste näod ja autode numbrimärgid. Peale piltide avaldamist on Google StreetViews kõigil võimalus esitada taotlus oma valduste StreetView-st kustutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles