SEB: innovatsioon, ettevõtlus ja investeerimine ei paku noortele reaalset huvi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB.
SEB. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Iga-aastane noorte uuring, mida SEB korraldab tööturule sisenevate 18- kuni 25-aastaste noorte seas juba neljandat aastat järjest, näitab endiselt noorte madalat aktiivsust innovatsiooni, ettevõtluse ja investeerimise valdkonnas.

512 noort hõivanud uuring näitas, et üle 70 protsendi noortest ei mõtlegi ettevõtlusest, ainult üks protsent reaalselt investeerib ning vaid neli protsenti paneb ennast proovile idufirmade maailmas.

Seevastu huvi mainitud teemade vastu on noorte seas kõrge. Ligi 90 protsenti noortest harib ennast investeerimise teemadel, üle 80 protsenti otsib teadlikult infot ettevõtluse ja innovatsiooni kohta pea kõikides infokanalites alates pankade kodulehekülgedest kuni sotsiaalvõrgustike ja ärikonsultantideni.

«Juba teist aastat järjest on näha aina suurenevaid lõhesid noorte kavatsuste ja reaalsete sammude vahel noorte seas populaarseimates valdkondades. 70 protsenti tänapäeva noortest koguvad raha, kuid ei kasuta kaasaegseid raha kasvatamise võimalusi,» kommenteeris uuringu tulemusi SEB innovatsioonijuht Siim Lepsik.

«Üle pooled mõlgutavad mõtteid ettevõtluse ja innovatsiooni osas, kuid reaalselt tegutsevad selles suunas vaid üksikud,» lisas Lepsik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles