Euroopa Komisjoni Eesti esinduse PR-osakonnas vahetuvad töötajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Vaher
Pille Vaher Foto: Euroopa Komisjon

EK esinduse avalikkussuhete juht Pille Vaher asub juulis tööle Euroopa Parlamendi kommunikatsioonidirektoraadis Brüsselis. Erkki Bahovski, kes töötas mai keskpaigani EK esinduse meedianõunikuna, pühendub esialgu tõlketööle.

Bahovski töö meedianõunikuna võttis üle Maris Ilves. Uus avalikkussuhete osakonna juhataja on selgumas lähiajal.

Nagu kõik teavad, astus Eesti euroliitu 1. mail 2004. aastal. Samal päeval alustas Pille Vaher tööd EK meedianõunikuna. Seega võib öelda, et uuele ametikohale asudes juhindub ta justkui karjääriplaneerimise kuldsoovitusest vahetada töökohta pärast seitsmeaastast perioodi.

«Vahetan Euroopa Komisjoni Euroopa Parlamendi vastu ja hakkan sealses kommunikatsioonipeadirektoraadis tegelema Eesti, Läti, Leedu infobüroode töö koordineerimisega, ehk olema vahelüli peakorteri ja infobüroode vahel,» ütles Vaher.

Euroopa Parlamendi infobüroo Eestis asub sanaselt EK esindusega Euroopa Majas Tallinnas.

Vaadates tagasi tehtud tööle, on Vaher rõõmus, et on saanud kaasa lüüa euroliidu olulistel ajahetkedel, nagu näiteks Eesti liitumine Schengeniga ja nüüd lõpuks ka euroga. «Mul on hästi hea meel, et olen seda tööd teha saanud,» leiab suhtekorraldaja.

Eesti elanike seas on toetus Euroopa Liidule üks suuremaid. Vaher jääb tagasihoidlikuks hinnangutes, kuivõrd on suure poolehoiu teket mõjutanud tema juhitud avalikkussuhete osakonna töö. «Otsest seost on alati väga keeruline näha, sest sellised protsessid ei toimu ainult tänu ühele organisatsioonile,» märgib ta.

Peamise tegurina edukas eurokommunikatsioonis näeb Vaher koostööd ministeeriumite avalikkussuhtlejatega.

Eesootavat ametikohta Brüsselis peab Vaher suureks elumuutuseks. «See saab olema hästi suur kannapööre minu elus. Ootan võimalust näha, kuidas Euroopa Liidu institutsioonis käib kogu see kommunikatsiooniprotsess peakorterist vaadatuna,» sõnab suhtekorraldaja.

Vaher alustab tööd Brüsselis 18. juulil, kuni selle ajani jätkab  tööd Tallinnas. Kuna euroliidu ametnikud puhkavad augustis, töökohtade vahelist puhkust Pille Vaher ei võta.

Kuni mai keskpaigani EK esinduse meedianõunikuna töötanud Erkki Bahovski (41, pildil fotoaknas) ütles, et uude ametisse asumisega ta  ei kiirusta. «Kui just ei tehta mõnda väga imelist pakkumist,» ei soovinud ta siiski kindlat «ära iial ütle iial» seisukohta lähiaja suhtes võtta.

«Mul on üks väike tõlketöö, mida praegu teen,» märkis ajaloolase haridusega Bahovski. Meedianõuniku ametisse asus ta 2009. aasta lõpul, olles enne seda töötanud ligi 14 aastat erinevatel ametikohtadel Postimehes, sealhulgas välistoimetuse juhatajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles