Hiina ärimagnaat kukkus Prantsusmaal surnuks

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wang Jian
Wang Jian Foto: CHINA STRINGER NETWORK / REUTERS

Hiina konglomeraadi HNA Group kaasasutaja Wang Jian (57) kukkus teisipäeval Lõuna-Prantsusmaal müüri pealt alla ja sai surma.

Wang külastas ärireisi raames kaunite vaadete poolest tuntud Bonnieux'i küla ning Prantsuse politsei sõnul kukkus ta müürailt alla nähtavasti pildi jaoks poseerides. Müür ise oli umbes 15 meetrit kõrge. Politsei arvates on hetkel tegu õnnetusega.

HNA Group on üks maailma suurimaid ettevõtteid, mis tegutseb peamiselt finantssektoris, lennunduses ja turismis. Konglomeraat hoiab enda käes näiteks suurt hulka Deutche Banki, Hainan Airlines'i ja Hilton hotelliketi aktsiaid ning neil on üle maailma ligemale 400 000 töötajat. Wangile endale kuulus 15 protsenti HNA aktsiatest.

HNA Group on Pekingi survel hakanud müüma maha oma välismaiseid aktsiaid, et vähendada viimastel aastatel kiirest laienemistest tekkinud üüratut võlga ning juhtivtöötaja surm tuleb konglomeraadi jaoks väga keerulisel ajal. Eelmisel kuul müüs HNA maha Brasiilia lennuliini Azul aktsiad väärtuses 324 miljonit dollarit.

Wang ütles väidetavalt varem sellel aastal ettevõtte töötajatele, et HNA hädade taga on Hiina kommunistliku partei vandenõu ja president Xi Jinping.

Teated mehe surmast tsenseeriti Hiina tugevalt kontrollitud sotsiaalmeedias.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / REUTERS
Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles