Sarah Palin tsiklimeestega Washingtoni vallutamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Kui Sarah Palin sadade mootorratastel veteranide mürina saatel nädalavahetuseks Washingtoni saabus, et algav bussituur nagu kord ja kohus käima lüüa, läksid analüütikud ja vaatlejad väga ärevile: kas tegemist on presidendikampaania avalöögiga?


Samal ajal usutakse üle kogu Ameerika, et kampaania käivitamist on oodata ka teise tuntud daami, Tea Party lemmiku Michele Bachmanni poolt.

«Mõlema jaoks kindlasti ruumi ei järku. Inimestena on nad küll erinevad, kuid poliitikutena langevad nad samasse lahtrisse,» ütles poliitanalüütik Charlie Cook. «Mul on kiusatus öelda, et Bachmann on Palini kahvatu koopia, kuid mõnes mõttes on Bachmann sügavam ja ta väljaütlemised sisukamad.»

Olukorras, kus mõned vabariiklased on hakanud vaikselt kurtma, et parteil ei ole Barack Obamale kedagi erilist vastu seada, võivad kaks mainitud naisterahvast kahepeale kokku märkimisväärse energia vallandada.

Sel nädalal hakkas tasapisi tekkima märke sellest, et Palin on «liikuma läinud». Näiteks on nad mehega ostnud maja Arizonas, kust on palju kergem kampaaniat korraldada kui kaugelt Alaskalt. Ühtlasi on Palin palganud meeskonna, valmistab välja laskma filmi tööst Alaska kubernerina, ning tunnistanud avalikkusele, et ta «sees on põlemas tuli».

Mitmed USA poliitika insaiderid on siiski Palini suhtes äraootaval seisukohal. Mõned on väljendanud arvamust, et Palin üritab pelgalt oma «brändi» elus hoida.

Võib-olla kogeb Palin survet tegutsemiseks ka seetõttu, et Bachmanni tulek, kes on pannud paika meeskonna võtmelise tähtsusega Iowa osariigis ja edukalt raha kogunud, võtab üha rohkem ilmet.

Kuigi paljud kalduvad Bachmanni välja naerma, hoiatavad poliitikutest rivaalid, et seda teha oleks ennatlik ja rumal, kuna kahe kandva vabariikliku leeri, Tea Party ja evangeelsete kristlaste jaoks on ta oluline ja arvestatav hääl.

Bachmann on lubanud juunikuus teada anda, mis plaane ta peab. Ühtlasi on ta kinnitanud, et nad ei ole Paliniga «üks ja see sama». Kindlasti on Bachmann üks nende hulgast, kes Palini iga liigutust nüüd väga pingsalt jälgivad.

Copyright The Financial Times Limited 2011
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles