Ukraina saab Euroopast teede lappimise raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina teed.
Ukraina teed. Foto: Internet

Euroopa Investeerimispank (EIB) andis eile teada, et on väljastanud suurima laenu, mis ükski idapoolne partnerriik Euroopa Liidult iial saanud on: Ukrainale antakse lagunevate teede lappimiseks 450 miljonit eurot.


Mullu andis Ukrainale 450 miljoni euro suuruse laenu ka Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD).

Projekt peaks tagama Ukrainale siledama ühenduse nii Euroopa Liidu kui teiste endiste Nõukogude vabariikidega.

«Tegemist on tähelepanuväärse sammuga majandusalase koostöö suunas Euroopa Liidu ja idapoolsete partnerriikide vahel,» ütles EIB asepresident Eva Srejber. «Uuele tasemele tõstetakse Ukraina peamised transpordiühendused ELi liikmesriikide, samuti naabermaade Valgevene ja Venemaaga,» lisas ta.

EIB teatel tehakse korda 350 kilomeetri jagu teid, mis kujutavad endast «võtmelise tähtsusega transpordikoridore nii Euroopa kui riikide tasemel».

EBRD pressiesindaja ütles, et üks projekti konkreetsemaid eesmärke on saada 2012. aasta Euroopa jalgpallimeistrivõistluste ajaks korda Kiievit Euroopaga ühendav teelõik.

Euroopa jalgpallimeistrivõistlused toimuvad seekord teatavasti Ukrainas ja Poolas.
EBRD ja teiste abiga on Ukraina viimase kümnendi jooksul teederemondi vallas suuri edusamme teinud.

Korda on saanud tuhandete kilomeetrite kaupa teid, mis pärast NSVLi kokkuvarisemist 1991. aastal aukudest rõugearmiliseks olid muutunud.

Copyright The Financial Times Limited 2011.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles