Hea uudis moosikeetjatele: suhkruhind on langenud

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Keset moosikeetmise hooaega rõõmustab ilmselt paljusid teadaanne, et suhkru hind on maailmaturul langenud.

Kui veel mai kuus maksis kõikides poodides suhkrukilo pea 70 eurosenti, siis praeguseks on enamikes poodides see langenud. Kõige odavamalt saab suhkrut Rimist, kus see maksab 0,39 eurot. «Sellist kampaaniahinda võimaldas pakkuda ostuhinna langus maailmaturul,» selgitas Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats. «Paraku ei ole madala hinna jätkumist võimalik ette ennustada.»

Batsi sõnul on aga suhkru müük olenemata kampaaniahinnast samal tasemel võrreldes eelmise aasta kuue kuuga. «Suhkrut ostetakse suuremates kogustes ikka kampaaniate ajal, mil kogused võivad suureneda isegi viis korda võrreldes tavamüügiga,» sõnas ta.

Ka Maxima kommertsdirektor Kristina Mustoneni sõnul on suhkru hinna languse taga odav ostuhind maailmaturul. «Praegu startiva hoidiste tegemise taustal on tegemist väga hea uudisega ja seda näitab ka meie ostustatistika, mille kohaselt on rahva huvi suhkru vastu kasvanud,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles