Prisma kasum kukkus enam kui veerandi võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma.
Prisma. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Jaekaubandusketi Prisma Peremarket AS-i käive kahanes mullu 4,3 protsenti 182,2 miljonile eurole ning ettevõtte puhaskasum kahanes aastaga 27 protsenti 1,2 miljonile eurole.

Prisma Peremarketi müügitulust 82,2 protsenti moodustas toidukaupade müük, mis kahanes aastaga 2 protsenti 149,7 miljonile eurole. Tarbekaupade müük kahanes aastavõrdluses 14,9 protsenti 32,1 miljonile eurole, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

«Prisma Peremarketi jaoks oli 2017. aasta muutuste aasta. Jätkus 2016. aastal alustatud protsesside efektiivistamine, mis tähendas eelkõige tellimus–tarneahela arendamist ja töötundide kasutamise efektiivsuse suurendamist,» kirjutab juhtkond aruandes.

Mullu sulges ettevõte Eestis tööstuskauba logistikaüksuse. Aasta teises pooles hakkas jaekaubanduskett oma klientidele pakkuma ka e-Prisma kojuveoteenust. Lisaks alustati möödunud aasta lõpus kaupluste interjööri uuendamisega, mis jätkub tänavusel aastal.

Ettevõtte töötajate arv vähenes aastaga 98 inimese võrra, vähenedes 927 töötajalt 820 töötajale. Kuid töötajate palgakulu vähenes aastavõrdluses vaid 2 protsenti tunamulluselt 9,8 miljonilt eurolt 9,6 miljonile eurole. Prisma Peremarketi juhatus koosneb kolmest liikmest ja nõukogu neljast liikmest. Juhatuse ja nõukogu liikmetele maksti 2017. aastal tasusid kokku summas 292 000 eurot.

Prisma plaanib jätkuvalt laiendada oma tegevust Eesti jaeturul. «Tänasel päeval on läbirääkimisel võimalikud jaekaubanduspinnad erinevates Eesti paikades. 2017. aastal Prisma Peremarket ühtegi uut üksust ei avanud, kuid plaanib lähima nelja aasta jooksul avada 8-10 uut supermarketit,» märgib juhtkond aruandes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles